zło DOBREM zwyciężaj

#1 2011-05-11 15:57:45

Klara

Użytkownik

5480453
Punktów :   

Filmy

To przez tę Amelię, filmy warte polecenia, takie nad którymi warto podyskutować, ale też takie, których absolutnie nie powinno się oglądać- z różnych względów

"OWOCEM CISZY JEST MODLITWA, OWOCEM MODLITWY JEST WIARA
OWOCEM WIARY JEST MIŁOŚĆ,OWOCEM MIŁOŚCI JEST SŁUŻBA
OWOCEM SŁUŻBY JEST POKÓJ"  bł. Matka Teresa z Kalkuty

#2 2011-05-11 18:36:52

Beata

Użytkownik

Punktów :   

Re: Filmy

Amelia jak najbardziej świetna(i wcale nie tylko,ze to francuski film; p).Uwielbiam też film 'Czekolada'.A ostatnio byłam na 'Nieściszalnych',to było genialne,trzeba zobaczyć

#3 2011-05-11 20:36:48

Michal

Administrator

2649313
Punktów :   

"Czekoladę" pamiętam z czasów, gdy oglądanie filmów z NAPISAMI(!) było naprawdę szpanem wśród rówieśników... xD
Czyli pewnie w gimnazjum haha... A na serio to dawno, dawno temu to było, pamiętam jedynie główny wątek...
Skoro już jestem przy głosie ;], polecam "Szkołę uczuć", ale to takie banalne i każdy to widział po 1000x, więc może taki dziwny film pt. "Ale jazda". Wiem, brzmi głupio, ale to takie właśnie polskie tłumaczenie, bo w oryginale jest "Interstate 60" i mówiąc szczerze jest to potwornie poryty film, ale jednocześnie niesamowity... Tego typu filmów się nie zapomina...

"Panie, uczyń mnie narzędziem Twego pokoju..."

#4 2011-05-16 16:49:37

Klara

Użytkownik

5480453
Punktów :   

Fajnie, że ktoś jeszcze lubi "Szkołę uczuć" oprócz mnie

A jesli ktoś lubi filmy o miłości to polecam "Wicker Park". Ja osobiście jestem masochistką, więc jak tylko się nadarzy okazja do popłakania to zabieram się za oglądanie xD

#5 2011-05-16 22:29:11

Michal

Administrator

2649313
Punktów :   

Ej... Właśnie obejrzałem "Pamiętnik", a to jest tak jak i "Szkoła czuć" na podst. książki Sparksa...
Polecam, jeżeli chcecie mieć katar i bolące gardło żeby już nie mówić wprost z czym idą w parze...

Ale mnie pozytywnie rozmemłało...

"Panie, uczyń mnie narzędziem Twego pokoju..."

#6 2011-05-17 15:41:36

Klara

Użytkownik

5480453
Punktów :   

Oglądałam, bardzo mi się podobał. Końcówka już w ogóle wgniata w fotel i powoduje gwałtowne zapotrzebowanie na chusteczki

A tego.. oglądał ktoś z Was może coś z Indii? Bo ja straaasznie lubię Bollywoodzkie filmy, a panuje w Polsce bardzo stereotypowe myślenie na ich temat. Bardzo polecam "Black" o niewidomej i głuchoniemej dziewczynie, która poznaje świat dzięki swojemu nauczycielowi. Wzruszający i pouczający. Bardzo fajny jest też "Taare Zameen Par" o dziecku z dysleksją, które jest dyskryminowane i niezrozumiane w swoim środowisku.

#7 2011-05-25 19:30:37

Beata

Użytkownik

Punktów :   

Przypomniał mi się dziś film 'Pan od muzyki'.On jest niesamowity i też świetna jest muzyka z tego filmu,bo głównie o nią tutaj chodzi;) Ogólnie mogłabym go oglądać i oglądać...Pewnie to,ze jest francuski też ma na to wpływ,ale na to już nic nie poradzę Sama chciałabym kiedyś zrobić to co on..
http://www.youtube.com/watch?v=anh7Enari2U

#8 2011-05-25 20:14:22

Klara

Użytkownik

5480453
Punktów :   

Składam podpis pod tym co napisałaś xD Film genialny, końcówka szczególnie. Co do francuskich filmów.. polecam "Życie jest piękne" i "Pociąg życia" Tematyka ciekawa- Żydzi podczas II wojny światowej. Najciekawsze jest to, że te filmy do komedie a mimo to dostrzega się ich refleksję nad tym co się wtedy działo.. Wielki ukłon w stronę twórców.

Stopka forum

RSS